Många fans av sporten snooker världen runt är mer än lite upphetsade över årets World Snooker Championship som start den 21:e april 2018.

Sen 1977 har turneringen organiserats på Crucible teatern i Sheffield, England och det här året blir den 42:e gången det hålls. Nuvarande mästare, det vill säga champion, är Mark Selby som vann förra årets trofé efter han besegrat John Higgins i finalen.

Tävlingen sponsras av Betfred.com, och är den mest prestigefyllda snooker turneringen i världen. Förra årets Championship sågs av över 400 miljoner titttare världen om. Förutom att det är otroligt populärt erbjuder Betfreds World Snooker Championship också ett brett urval av vad för spelare att välja mellan.

betfred-snooker-championship

I följande paragrapher tar vi en titt på några favoriterna, de mest populära spelmarknaderna, odds du kan hitta hos sportböcker på nätet och några smarta tips när det gäller vadslagning på snooker.

2018 World Snooker Championship odds och favoriter

Som du säkert redan vet deltar 32 spelare i turnering. Baserat på nuvarande rankningar kommer dem 16 bästa spelarna gå direkt in i turneringen, medan resterande 16 väljs från en grupp av 128 spelare som rankar mellan 17 och 144, efter att de spelat 3 kval-rundor innan den officiella turneringen.

Enligt odds från Sveriges bästa bookmakers är följande spelare favoriter:

  • Ronnie O’Sullivan
  • Neil Robertson
  • Judd Trump
  • Mark Selby

Entusiaster behöver knappast introduceras till Ronnie O´Sullivan, även kallad Raketen. Ronnie är en utmärkt taktiker och håller det nuvarande rekordet för “most competitive century breaks” ( på svenska helt enkelt century), med 819.

Under hans karriär har O´Sullivan vunnit Snooker World Championship fem gånger (2001, 2004, 2008, 2012 och 2013), UK Championship fem gånger och har spelat i 40 andra högt rankade finaler. För tillfället håller han sjätte plats i världsrankningen och säger att han inte bryr sig särskilt mycket om årets turnering, iställer planerar han att ta det som en semester.

Neil Robertson är en annan snooker legend. Den professionella spelaren från Australien vann Snooker World Championship 2010 och UK Championship 2013 och 2015. Sen april 2016 rankas han som fjärde i världen.

Judd Trump är en före detta världsetta och i sin professionella karriär har han vunnit flertaler turneringar, bland annat UK Championship 2013, China Open 2011 och 2015, Australian Goldfields Open 2014, International Championship 2012 och har spelat i totalt tio högt tankade finaler. Judd är för tillfället på femte plats i världsrankningen.

Mark Selby är nuvarande världsetta och 2017s World Snooker Champion. Skämtaren från Leicester har spealt i 16 finaler och under hans karriär har han vunnit Welsh Open (2008), Shanghai Masters (2011), UK Championship (202), German Masters (2015) och China Open (2015).

snooker-top-4

Tips och råd om sportsbetting

För 2018 års World Snooker Championship är de mest populära vaden;

• vinnare
• kvalificiering
• att gå till final
• vinnande kvart

För att spela på vinnare rekommenderar vi att du lägger ditt vad efter den första eller andra rundan av turneringen. Det låter dig avgöra hur bra spelarna ser ut.

Resterande vad är lite lättare att tippa och vad bör läggas innan evenemanget satt igång då oddsen fortfarande är höga. Alla favoriter vi nämnt hittills har bra odds på såna vad.

Vart du kan slå vad på 2018 World Snooker Championship

Om du vill spela på 2018 World Snooker Championship ör det viktigt att du vet hur lätt du kan göra det hemifrån. Du behöver bara hitta en pålitlig bookmaker på nätet.

Den första reglen för vadslagning och sportsbetting online är att starta ett konto. Vi rekommenderar att du provar några stycken innan du bestämmer dig för en. Håll också bra koll på kampanjer och odds, så att du får ut det mesta av ditt spelande.

Topp 5 bookmakers för snooker

Många som gillar sportsbetting undrar vilka bookmakers som erbjuder ett bra urval av snooker vad och odds. Vi listar här fem:

  •  Betfair
  •  Unibet
  • William Hill
  • Paddy Power
  • Betfred

snooker

Vårt första val är Betfred.com eftersom turneringen organiseras av dem. Med dem kan du lita på att du kan lätta ett bredd urval av vad och få bästa möjliga odds.

Betfair är också ett bra val. Det är det största online bookmakern i världen och är därför högt rekommenderade av oss.

William Hill, Paddy Power och Unibet är bland nätets mest populära bookmakers och har väl beryktade bakgrunder, och erbjuder liknande vad när det gäller snooker. Däremot kan det hända att oddsen är olika så kolla in alla innan du bestämmer dig. Det kommer att bli intressant att föja årets World Snooker Championship. Glöm aldrig att spela smart!

Sidan uppdaterades senast den jan 11, 2018 @ 10:09