Innan turneringen startade var sades det på vissa håll att Tysklands lag inte längre ser särskilt bra ut, med tanke på deras oimponerande resultat i kvalificeringen. Sedan EM 2016 startat är det dock tydligt att de har utvecklats väsentligt och att Joachim Lows lag är fortfarande en kraft att räkna med inom fotboll. De var tvugna att jobba hårt för att slå Polen och Nordirland men sedan imponerade man genom att enkelt besegra Slovakien, dessuomt uppvisade laget enorm uthållighet när de slog Italien i kvartsfinalen.

Det råder inga tvivel om att Frankrike hade mer tur i turneringen när det gäller utdragningar, men att vara värdland medför också ett visst tryck och laget gick igenom ett par svåra stunder. Bland annat väntade man till sista minuten att slå både Rumänien och Albanien. Mot Irland startade laget långsamt men trots att man saknade viktiga spelare lyckades de hitta det perfekta tempot i kvartfinalen där de besegrade Island med 5-2.

euro-2016

Tyskland vs Frankrike – Statistik

Eftersom det handlar om en av de äldsta rivaliteterna inom internationell fotboll, som går ända tillbaka till 1931 då Reinhold Munzenburg gav segern till Frankrike med ett självmål – Frankrike vann med 1-0 inför 40 000 åskådare i Paris Stade de Colombes. Sen dess har lagen varit någorlunda jämna med elva vinster för Frankrike mot tio för Tyskland och fem oavgjorda matcher.

När det kommer till större turneringar har Tyskland fördel eftersom de redan har vunnit tre av deras fyra större matcher, bland annat matchen laget är välkänt för; semifinalen i Världskuppen 1982 då den tyske målvakten gav starkt försvar mot Patrick Battiston och Tyskland nådde finalen efter straffskott.

Väntad taktik

Efter deras taktiska skifte mot Italien är det troligt att Tyskland återgår till deras normala 4-2-3-1 formation men man kommer förmodligen att byta ut några viktiga spelare. Matt Hummels, Sami Khedira och Mario Gomez är borta och Bastien Schweinsteiger är tveksam. Därför kan det hända att Thomas Muller eller Mario Gotze spela med Emre Can eller den mindre erfarne Julian Weigl istället för Khedira. Som vanligt kan vi vänta oss att Tyskland kommer att försöka dominera bollen och hålla spelet på det andra lagets halva.

Frankrikes manager Didier Deschamps tog en risk i spelet mot Island med en spelare som ofta går i attack och det lönade sig i det fallet. Men eftersom N’golo Kante finns tillgänglig innebär det att det franska laget kommer att ta en bekant form. Samuel Umtiti kommer också att bytas ut mot Adil Rami i försvaret. Trion i mitten består av Kante, Paul Pogba och Blaise Matuidi och de kommer att bli tvugna att hålla motståndarna stilla så att laget kan ta nytta av luckor i det tyska försvaret.

Tyskland vs Frankrike odds & betting

Trots att man har både talang och fördelen med att spela på hemmaplan kommer Frankrike att behöva kämpa mot Tyskland. Tyskland spelar med full styrka, men det saknas ändå ett par viktiga spelare i laget och det ger Frankrike en utmärkt möjlighet.

Matuidi, Kante och Pogba har både energi och styrka nog att hålla tillbaka det tyska mittfältet bestående av Thomas Muller, Mesut Ozil och Julian Draxler och på så vis ta sig lång fram nog för att stödja attacken. Antoine Griezmann och Dmitri Payet kommer också att turas om med att hålla sig bakåt för att koncentrera sig på Toni Kroos, medan Olivier Giroud kommer att göra vad han kan för att hålla det tyska försvaret upptaget.

Den avgörande faktorn kommer eventuellt att bli frånvaron av en ordentlig striker. Tyskland ser ofta mindre farligt ut när Mario Gomez inte är närvarande eftersom laget då saknar en viss rörlighet. Det franska laget kommer garanterat vara lättade över att slippa möta honom. Vare sig Mario Gotze eller Thomas Muller tar upp den positionen kommer Frankrike förmodligen att hantera situationen bra. Det franska försvaret kommer förhoppningvis att ha energi och styrka nog att fortsätta imponera på samma sätt som man gjort i deras senaste 135 minuter av fotboll. Laget är väl värt att backa med 2.80  hos Ladbrokes.

Odds för första målet

Utan någon självklar målskytt i det tyska laget och en viss otydlighet när det gäller vilken mittfältare som kommer att ta positionen är det mer logiskt att välja i det franska laget för marknaden på första målskytt. Griezmann ser visserligen bra ut men kommer nu att spela två roller i samma match och eftersom Oliver Giroud bara blir bättre och bättre är han ett smart val. Satsa på honom som första målskytt med 4.70 hos Redbet.

Odds för totala mål

Här finns det något fler frågetecken. Båda försvaren är fullproppade med spelare som både kan skapa möjligheter för att göra mål, och faktiskt göra mål. Alltså kan matchen eventuellt bli högst spännande. Backa ‘över 2.5 mål’ på 1.54 hos Unibet.