Stockholm Open 2016 pågår mellan den 15:e och 23:e oktober så är det en bra idé att börja planera redan nu för hur du kommer att satsa på tennisturneringen och vilka markander du kommer att koncentrera dig på. Om du inte vet mycket om spelarna eller deras historia behöver du inte oroa dig – nedan skriver vi om allt du behöver veta för att kunna satsa så smart som möjligt och vilka marknader som passar bäst för olika spelare. Även om du inte vanligtvis ägnar mycket tid åt tennis i din sportsbetting är det dags att göra det nu, det är en underskattad sport för vadslagning och betting och det gör att du kan vinna lite extra jämfört med större mästerskap och turneringar.

Stockholm Open vinnare

Stockholm Open är kanske inte lika uppmärksammat världen runt som andra mästerskap i tennis men det betyder absolut inte att man bör försumma den. Många legender har spelat i turneringen, som exempelvis Billie Jean King och John McEnroe. John McEnroe gjorde till exempel sin debut i Stockholm Open 1978 och vann vilket så klart bara var början på hans otroliga karriär. Svenska spelare som också imponerat över åren är välkända namn som Björn Borg och Mats Wilander.

I år kommer kampen mellan spelarna vara hård, vilket alltid medför att sportsbetting blir högst intressant och man kan satsa på vilka marknader som helst och invänta resultaten med adrenalinet på topp! Nedan tipsar vi om vilka spelare som har bra och/eller intressanta chanser att vinna för årets Stockholm Open.

John Isner


En amerikan från Florida som rankas 25:e i världen. Han är över två meter lång så hans storlek i stig själv kan vara till fördel när han spelar. Han har spelat sedan 2007 men inte gjort någon större impakt så det kan vara intressant att satsa på honom för att hitta en bra marknad med odds som kan vara till till fördel. Han spelar med sin högra hand men med båda händerna för sin backhand. Han har sagt att han är fokuserad för hans kommande matcher så det kanske är den underdog du väntat på.

Lucas Pouille

Fransmannen rankas 18:e i världen så har kanske lite bättre chanser att vinna turneringen. Hans coach är Emmanuel Planque, och han är dessutom nästan 10 år yngre än John Isner, men det kommer inte nögvändigtvis fungerara till hans fördel. Han har spelat professionellt sedan 2012 och lyckades besegra Nadal i New York så hans chanser ser bra ut.

Alexander Zverev


En av de yngsta spelarna i turneringen med hans 19 år och han har bara spelat tennis professionellt sedan 2013 så han r relativt sett en nykomling. Hans coach är hans far, Alexander Zverev Sr och som de andra två spelarna är han högerhänt men använder båda händerna till hans backhand. För tillfället rankas han 27:e men det kan komma att ändras eftersom proffsen tycker att hans utveckling hittils är väldigt lovande.

Kevin Anderson

Spelaren från Sydafrika har lägst rankning bland de fem spelarna vi diskuterar här; han är nummer 45. 30 år gammal och spelat professionelly sedan 2007 och bor numera i USA. Hans coach är Neville Godwin. Under 2016 hade han några fysiska skador som gjorda att han drog sig ur några matcher men efter hans operation väntas han vara tillbaka i originalform. Förra året van han titel i Winston-Salem som också spelades på en hård yta.

Jack Sock


Rankas 24:e men tippas han en väldigt lovande karriär. Hans coach är Troy Hahn och Jack Sock har spelat professionellt sedan 2011 trots att han bara är 23 år gammal. Förra året vann han en titel i singel-spel i Houston, och han vann dessutom förra årets Stockholm Open i dubbelspel då han spelade med Nicholas Monroe.

Hur satsar du?

När du övervägar hur du ska satsa i Stockholm Open 2016 är det kanske viktigast att du funderar på vilka typer av odds du vill spela med – om du gillar en underdog eller hellre vill satsa på ett säkert kort även om vinsterna i så fall inte är lika stora som när du lyckas med att vara den enda som tippar en vinnare som inte många andra tror på. Sen handlar det ju också om olika marknader. För novisen är det kanske smartast att bara tippa på vinnare, men om du är van vid sportsbetting kan du så klart göra det lite mer avancerat och kolla inte lite olika marknader för din vadslagning. Glön framför allt inte att haroligt när du spelar!