Premier League under säsongen 2015-2016 var kanske den mest extraordinära spelen vi sett på ett tag. Leicester City slog otroliga odds med chanser på 5000-1 och blev Englands mästare – i stort sett slog de grundlagarna för fotboll med den segern. Can 2016-2017 göra något liknande?


Premier League vinnare

Bookmakers väntar sig att de två klubbarna från Manchester kommer att dominera i år igen, då Pep Guardiola och Jose Mourinho återupplivar en gammal – och stundtals bitter – rivalitet. Båda klubbarna verkar motiverade för seger så att det återigen sätter sig på toppen av Englands fotboll och har således lyckats med att skapa lag som kan jämföras med klubbar som Barcelona och Real Madrid. Med tanke på båda managers förmåga och talangen de har tillgång till är det svårt att bestämma sig för vilket lag som ser bäst ut.

Med United odds ser laget ut som ett bra vad för vinnare, hos Ladbrokes kan du satsa på dem för 4.00.

Deras rivaler kommer att behöva jobba hårt för att tävla. Tottenham väntas prestera bra men har inte samma styrka som klubbarna från Manchester. Arsenal å andra sidan ser mer eller mindre lika bra ut som förra säsongen , utan några större förändringar. Chelsea kan eventuellt bli ett wildcard i den här rundan.

Antonio Conte är en klurig karaktär som kan förvåna, och Chelsea är därför ett intressant vad på 6.50 hos ComeOn.

Tips för att välja Topp-fyra

Kampen för en plats i Champions League är alltid tuff och den finns så klart ett flertal klubbar som vill ta sig in i topp-fyran, däribland förra årets segrare; Leicester City. Deras manager, Claudio Ranieri kommer inte låta standarden sänkas men utan energin som N’golo Kante bistod med kan det bli svårt för laget att både tävla inom lander och i den europeiska kampen.

West Ham kommer att spela hemmamatcher i den otroliga miljön runt hemtraktens Olympic Stadium den här säsongen men trots deras otroliga kampanj förra säsongen har laget ändå inte lyckats med att attrahera en ordentlig striker. Det är dock troligt att Ronald Koeman kommer att behöva lite tid innan han kan vända om Evertons nyfunna rikedom till framgång i lagets matcher.

Av alla lag som jagar efter titeln ser Liverpool ut att vara laget som är mest troligt att ta sig in i Champions League klubben. Jurgen Klopps entusiasm och energi kommer nog att omskrivas i ett par rubriker och han är helt klart en smart manager. Han har lyckats med att forma Liverpool precis som han vill ha laget och vi kan nog vänta oss en förbättring från förra säsongen.

Odds på 2.30 hos Mobilbet för Liverpool som ett lag i topp-fyran ser ok ut. 

Odds för flest mål

I Premier Leagues senaste 10 säsonger har vi sett flest mål komma från ett lag som slutade bland de tre bästa lagen. Om du vill betta i den här marknaden är det därför smart att koncentrera dig på frontmännen i de mest troliga vinnarna.

Sergio Aguero har varit bland de bästa Premier League målskyttarna de tre senaste säsongerna, och kommer återigen att leda för Manchester City. Hans odds är dock inte särskilt attraktiva i den här marknaden. Diego Costa är också populär men kommer eventuellt att lämna Stamford Bridge innan säsongen är över, och den endimensionella Jamie Vardy kommer knappast att lyckas återskapa förra säsongens prestation. Därför kan det löna sig att koncentrera sig på de större spelarna som kan hittas för högre odds.

Manchester United kommer att bygga deras attack runt Zlatan Ibrahimovic och den erfarne och imponerande svensken kommer inte ha några problem att anpassa sig till Premier League.

Hans ser bra ut som bästa målskytt på 9.00 hos Mobilbet.

Romelu Lukaku är ännu en intressant kandidat. Han var den fjärde spelaren när det handlar om flest mål förra säsongen och trots att hans inte spelar i Evertons främsta position verkar det troligt att han går över till Chelsea innan säsongen är startar.

Backa honom med 13.00 hos Bet365

Nedflyttning

Middlesbrough ser bäst ut för att lyckas överleva på den här nivån, eftersom klubben varit smart nog att investera i spelare av hög kvalité, däribland Alvaro Negredo från Manchester City. Det samma kan dock inte sägas om Burnley eller Hull. Klubbarna har inte spenderat mycket trots att det Burnley vunnit ett Championship för sin del och Hull tog sig väldigt nära finalen.

Sunderland är ständiga kandidater för nedflyttning men trots att David Moyes inte är den mest spännande managern där ute har han definitivt talang nog att ta laget till säkerhet. Därför är Watford förmodligen ett bättre vad för nedflyttning. Efter Quique Flores lämnade klubben har Hornets satsat på ännu en otestad manager. Det är värt att notera att trots en match in FA Cup semi-finalen hade laget en trist andra halva på sin säsong och har endast vunnit fyra matcher 2016.

Backa Watford för att bli nedflyttade med 3.00 hos Ladbrokes.